Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Curs pentru folosirea corectă a pesticidelor
09.02.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 329

Reprezentanții Direcției Agricole Olt recomandă fermierilor să participe la cursurile pentru folosirea corectă a pesticidelor. Orele se desfășoară prin Direcția Fitosanitară Olt, iar până la această dată, peste 120 de fermieri au absolvit cursurile.


 Pesticidele sunt utilizate în agricultură și silvicultură pentru a proteja culturile împotriva dăunătorilor și bolilor. Acestea joacă un rol important pentru sănătatea plantelor și securitatea alimentară, însă utilizarea excesivă sau necorespunzătoare a pesticidelor poate afecta negativ solul, apa și biodiversitatea agricolă. În acest sens, fermierii sunt sfătuiți să participe la un curs desfășurat de Direcția Fitosanitară Olt.
Ministerul Agriculturii a anunțat pe pagina de Facebook, că și-a propus să instruiască toți fermierii despre cum trebuie utilizate produsele de protecția plantelor.

„Prin acest ordin se urmărește pregătirea tuturor fermierilor, indiferent de nivelul studiilor absolvite, pentru a putea aplica corect tratamentele fitosanitare la culturile practicate. ”
La nivelul județului, sunt zeci de fermieri care au absolvit acest curs.
Procesul de instruire se organizează de către Autoritatea Națională Fitosanitară. În urma participării la curs, după susținerea unui test grilă și promovarea acestuia, beneficiarii primesc un certificat de formare profesională.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE