Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Chesnoiu: „Susțin independența energetică a fermierilor”
19.09.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 77

Deputatul Adrian Chesnoiu susține independența energetică a fermierilor. Parlamentarul spune că o parte din Fondul de Modernizare alocat României trebuie să fie dirijat către fermieri și către industria alimentară, astfel încât să se asigure independența energetică a acestui sector.


 Fermierii din sectorul legumicol și zootehnic vor putea să-și monteze panouri fotovoltaice, cu bani europeni. Și asta pentru că în primăvară, Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii identificase sursa de finanțare pentru accesarea unui astfel de program.
„ Sprijinim fermierii și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile, fie din surse fotovoltaice, fie din biogaz sau biomasă, pentru a deveni mult mai viabili economic și mai stabili pe piață. Vom utiliza cât mai mult posibil acoperișurile fermelor și fabricilor pentru montarea panourilor fotovoltaice pentru a păstra în circuitul agricol suprafețe suficiente de teren arabil pentru menținerea unui nivel ridicat al producției”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Prin acest proiect, se elimină un factor de risc cu influență mare în costul final de producție, spune Chesnoiu.
La nivelul județului, fermierii s-au arătat interesați de acest proiect extrem de avantajos pentru ei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024