Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Start campaniei de recoltare a florii-soarelui
12.08.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 142

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, floarea-soarelui s-a uscat, iar fermierii au fost nevoiți să intre cu utilajele agricole în lanuri. Potrivit reprezentanților Direcției Agricole Olt, până la această dată, a fost treierată o suprafață de 35 de mii de hectare.


Anul acesta, 87 de mii de hectare au fost semănate cu floarea-soarelui, în Olt. De câteva zile, în anumite zonele ale județului, agricultorii au dat startul campaniei de treierat. Și asta, deoarece temperaturile ridicate din ultima vreme au grăbit coacerea.
Fermierii care au pariat pe cultura de floarea-soarelui, chiar dacă nu obțin o recoltă bogată, pot recupera prin prețul oferit, care este dublu față de acum un an.
De săptămâna viitoare, fermierii vor da startul recoltării porumbului. La nivelul județului Olt, 87.200 de hectare sunt cultivate cu porumb. Și aici, producția va fi mult mai mică față de sezonul trecut, spun specialiștii din agricultură.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022