Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, fruntaș la „Tomata”
03.08.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1816

Chiar dacă mai au la dispoziție aproximativ o lună, timp în care pot aduce deconturile la Direcția Agricolă Olt, oltenii s-au grăbit să scape de această grijă. La această dată, peste 5.600 de legumicultori sunt eligibili la plata subvenției din Programul „Tomata”.


 Programul „Tomata” din acest an este pentru mii de olteni o sursă importantă de venit. Sunt 3.000 de euro pe care îi vor încasa legumicultorii eligibili, care vor reuși să aducă deconturile la Direcția Agricolă Olt. Până la această dată, mii de olteni au depus documentele.
În luna mai, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu anunța prelungirea termenului de valorificare pentru legumele în spații protejate, precum și perioada în care aceștia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului.

„Din discuțiile pe care le-am purtat în ultima perioadă cu legumicultorii înscriși în Programul Tomata am înțeles dificultățile pe care aceștia le întâmpină în obținerea producției și comercializarea ei.
Astfel, noul termen va deveni 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut inițial.
De asemenea, prin actul normativ propus se modifică și termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de producție, acesta urmând a fi data de 30 august inclusiv, față de 30 iunie, cum era stabilit inițial.” a declarat ministrul Adrian Chesnoiu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit oficialilor din Agricultura olteană, Oltul este pe primul loc ca număr de beneficiari ai programului „Tomata”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024