Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutor financiar pentru crescătorii de animale
04.05.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 117

Fermele de vaci, porci și păsări pot obține ajutoare de stat, în contextul crizei economice generate de pandemia de Covid-19. Pentru a primi banii, crescătorii sunt obligați să depună o cerere la APIA, până pe 12 mai și să îndeplinească cumulativ mai multe condiții.


 Recent, au fost aprobate trei scheme de stat pentru crescătorii de bovine, păsări și suine, care au fost afectați de pandemia de coronavirus. Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depășește echivalentul în lei a 290 de mii de euro.
„Sprijinim crescătorii de animale prin acordarea unui ajutor de stat pentru a compensa și a contracara o parte din pierderile pe care fermierii le-au înregistrat în ultimii doi ani, cauzate de restricțiile sanitare și perturbarea lanțurilor de aprovizionare. Prin acordarea acestui sprijin în valoare totală de aproape 454 de milioane de lei, complementar celorlalte programe de sprijin destinate sectorului zootehnic, oferim fermierilor ajutorul de care au nevoie pentru a-și desfășura activitatea în condiții de normalitate” a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.
Fermierii interesați să obțină un astfel de ajutor de stat, trebuie să depună o cerere la APIA Olt. Reprezentanții instituției recomandă potențialilor beneficiari să se grăbească, pentru că termenul de depunere este foarte scurt.
Pentru a fi eligibili, crescătorii de animale sunt obligați să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate. Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2022.
Anul trecut, a fost acordată o formă similară de ajutor de stat, însă doar pentru crescătorii de bovine care au fost afectați de pandemia de Covid 19. În Olt, au fost depuse 851 de cereri pentru care APIA Olt a plătit peste 1,7 milioane de lei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022