Oltul este printre cele mai sărace județe din țară în ceea ce privește produsele tradiționale atestate. Dacă în urmă cu mulți ani au existat mai mulți fermieri care dețineau atestate de produse tradiționale, în prezent, la nivelul județului Olt avem doar două produse.
Din cauza legislației greoaie, doar doi olteni au solicitat atestat prin care și-au certificat produsele ca fiind tradiționale. Mădălina Hristu, este una dintre persoanele care și-au dorit să obțină acest atestat.
Mădălina produce zacuscă în gospodăria sa după o rețetă simplă, de peste o sută de ani, fără chimicale și aditivi. Peste aproximativ o lună, aceasta spune că va scoate pe piață primele borcane cu zacuscă.
Olteanca spune că, odată cu acest atestat, vânzările vor crește semnificativ. Marfa produsă la Giuvărăști va fi cel mai probabil promovată online și la târgurile organizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.