Peste 9.000 de probe, venite din toată țara, au fost analizate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, în primul trimestru al acestui an, potrivit unei statistici realizate de reprezentanții instituției. O bună parte dintre acestea au fost pentru depistarea unor eventuale boli bacteriene sau virale ce pot să apară la animale, însă au fost înregistrate și peste 1.400 de analize la fructe și legume.
Până acum au fost depășiri ale cantităților de pesticide într-un singur caz, la niște tomate importate de un comerciant din județul Ilfov.
Pentru că în curând piețele vor fi invadate cu legume și fructe autohtone, despre care unii cumpărători cred că au fost crescute cu stimulenți chimici în cantități mari, veterinarii îi invită pe producători să supună aceste produse unor analize de laborator .
În timpul controalelor desfășurate în piețele agroalimentare din județ, inspectorii veterinari obișnuiesc și ei să ia probe din fructe și legume, pentru a le analiza în laboratorul autorizat.