Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Trei noi semafoare cu buton la Slatina
21.02.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1943

Trei noi semafoare inteligente au fost amplasate la Slatina, în zone intens circulate ale orașului. Potrivit autorităților locale, unul va funcționa în apropierea Colegiului Național „Ion Minulescu”, unde traficul pietonal și cel al mașinilor este foarte aglomerat, mai ales dimineața. Semafoarele cu buton vor preveni ambuteiajele și vor oferi o mai bună siguranță pietonilor, atunci când se angajează în traversare.


Când traficul este intens, traversarea unei străzi poate deveni o aventură. O știu cel mai bine pietonii, care se asigură de două ori înainte de a pune piciorul pe trecere. Pentru a rezolva această problemă, reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina au decis să monteze noi semafoare cu buton, în zonele aglomerate din oraș.
Decizia de a transforma trecerile de pietoni în treceri semaforizate a fost luată de autorități împreună cu Poliția Rutieră. Astfel vor fi eliminate ambuteiajele din trafic.
Autoritățile spun că vor identifica noi zone în care circulația poate fi semaforizată astfel. Pentru că aceste semafoare nu pot funcționa pe orice stradă, spun cei de la DASIP.
Cele trei semafoare cu buton vor fi puse în funcțiune la începutul lunii martie. În prezent se lucrează pentru reglarea timpilor privind circulația pietonilor și cea a mașinilor. Slatina are, în total, 14 semafoare cu buton, toate amplasate în zone intens circulate ale municipiului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE