Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Panouri fotovoltaice pentru școlile din Slatina
09.02.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 176

Planurile de eficientizare energetică a unităților de învățământ din Slatina vor continua și în 2024. Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat că, pe lângă cele trei școli și grădinițe dotate cu astfel de echipamente anul trecut, vor urma încă șapte.


Un oraș modern, european are nevoie de mecanisme performante de dezvoltare. Pentru a ține pasul cu nevoile elevilor, Primăria Slatina a investit masiv în sistemul de învățământ local, toate școlile fiind dotate cu aparturi de ultimă generație. Criza din domeniul energiei, însă, a dat naștere unei noi probleme: facturi mai mari pentru un consum mai mic. Pentru a veni în sprijinul unităților de învățământ, subfinanțate de Ministerul Educației, Primăria Slatina a dat startul proiectului de eficientizare energetică a școlilor și grădinițelor din municipiu.
Prima instituție de învățământ care a și primit aceste panouri fotovoltaice este Școala Gimnazială Nr.1. Noua investiție a reușit deja să își arate eficiența. Prețurile la facturile de energie au scăzut cu aproximativ 70%, ceea ce a generat o economie semnificativă de bani.
Pe lista unităților de învățământ care vor beneficia de aceste panouri fotovoltaice în 2024, se vor mai adăuga încă șapte școli și grădinițe.
Primăria Slatina demarează constant proiecte pentru reparații, modernizări și investiții în domeniul educației. Acesta este și unul din motivele pentru care, în fiecare an, elevii slătineni reușesc să obțină premii importante la concursurile și olimpiadele școlare și internaționale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE