Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Emil Moț a prezentat bugetul Slatinei
07.02.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 630

Primarul Slatinei, Emil Moț, a prezentat astăzi bugetul Slatinei pentru anul 2024. Sunt prevăzute aproximativ 450 de milioane de lei pentru cheltuieli și investiții, repartizate pe mai multe capitole. Fie că vorbim de fondurile proprii sau de cele guvernamentale și europene, agenda proiectelor de investiții pentru acest an este vastă și se axează pe toate domeniile de activitate ale Slatinei. Un amendament important în prezentarea de astăzi a primarului este angajamentul că se vor face demersurile necesare ca toate proiectele să se realizeze în termen mai scurt decât cel stabilit.


Slatina are, de astăzi, buget. Primarul municipiului, Emil Moț, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, direcțiile în care se vor aloca banii pentru anul 2024. Agenda proiectelor de investiții este diversă și acoperă toate domeniile de activitate, indiferent că vorbim despre infrastructură, educație, social, sport sau cultură. Potrivit edilului, sunt alocate aproximativ 450 de milioane de lei, bani proveniți atât din colectarea de taxe și impozite, cât și din fonduri guvernamentale și europene.

Prezentarea bugetului a fost structurată pe instituții și pe domenii de activitate, iar primarul Emil Moț a explicat, pentru fiecare segment în parte, pentru ce vor fi utilizate fondurile alocate.
Infrastructura rutieră a fost, însă, cel mai dezbătut capitol. Fondurile pentru reabilitarea străzilor din Slatina sunt alocate, pe de-o parte, din bugetul propriu, prin realizarea unui contract-cadru mai amplu, dar și din fonduri guvernamentale și europene.
De un buget important vor beneficia, în acest an, și școlile din Slatina. Au fost prinși bani pentru dotarea cu mobilier a tuturor unităților de învățământ, dar și pentru amplasarea de panouri fotovoltaice pentru eficientizarea energetică.

Pe lângă aceste investiții, primarul Slatinei, Emil Moț, a prezentat și proiectele care vor fi realizate prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Regăsim, aici, printre altele, construirea unei creșe de 110 locuri pentru copii și modernizarea Stadionului 1 Mai.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE