Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăria Slatina│Invitație pentru Ziua Națională a României
28.11.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 676

Ziua Națională a României reprezintă un moment plin de încărcătură emoțională pentru toți românii. În fiecare an, de 1 Decembrie, autoritățile celebrează evenimentele istorice ale românilor de la 1918. La Slatina, manifestările vor începe vineri, la ora 10:00, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Primarul Emil Moț a lansat și o invitație oficială pentru toți slătinenii care vor să sărbătorească românește.


Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 Decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. Manifestările cu ocazia acestui eveniment istoric au devenit o tradiție pentru toate localitățile din țară. La Slatina, Ziua Națională a României va începe la ora 10:00 printr-o paradă militară, dar și cu o depunere de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Cu această ocazie, primarul Emil Moț a lansat o invitație pentru toți slătinenii care vor să petreacă autentic, românește.

„1 Decembrie, Ziua Națională a României este o zi deosebită pentru întreaga noastră țară, ziua în care ne amintim cu mândrie și recunoștință de cei care au făcut posibilă această mare sărbătoare a neamului românesc.
Vineri, începând cu ora 10:00, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sărbătorim împreună acest moment important din istoria țării noastre.
Haideți să celebrăm împreună Ziua Națională a României, cea mai importantă sărbătoare a românilor de pretutindeni!”

După festivitățile ceremoniale, administrația publică locală a pregătit și 1.000 de porții de fasole cu cârnați. Seara, slătinenii vor fi așteptați în Parcul Tineretului, atunci când primarul Emil Moț va da startul oficial al sezonului de iarnă, prin aprinderea iluminatului festiv, urmat de un concert susținut de Ionică Moroșanu, până la ora 18.15. Între 18.15 și 19.00, pe scenă va urca trupa Ro-Mania. Seara se va încheia cu un concert oferit de Amna, între 19.00 și 19.45.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE