Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CJ Olt│Microbuze hibrid pentru elevi
04.09.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 529

Consiliul Județean Olt a aprobat, într-o ședință extraordinară, planul de depunere a unui proiect ce vizează achiziționarea a 15 microbuze școlare hibride. Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiției este de peste 15 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Administrația Fondului de Mediu.


 Cu mai puțin de o săptămână înainte de începerea școlii, Consiliul Județean Olt a anunțat semnarea unui nou program prin care localitățile cu un efectiv mare de elevi vor primi microbuze școlare hibride. Perioada de depunere a dosarelor este de două luni, ceea ce înseamnă că abia din iarnă vor putea fi cumpărate aceste mijloace noi de transport în comun. Până atunci, mii de elevi din județul Olt vor circula fie cu microbuzele școlare vechi sau chiar vor face naveta pe cont propriu până la școală.
Acesta este cel de-al doilea proiect al Consiliului Județean Olt semnat pentru înnoirea mijloacelor de transport pentru elevi. La finalul lunii august, autoritățile au aprobat contractul de finanțare nerambursabilă cu Ministerul Educației pentru achiziționarea a 20 de microbuze școlare electrice pentru 20 de localități din mediul urban și rural. În sprijinul autorităților județene va veni și Inspectoratul Școlar Județean Olt, care va depune un proiect mai mare ce vizează achiziționarea a 104 autobuze electrice și hibride, încercând să rezolve, în acest fel, problema transportului de elevi de acasă la școală și înapoi.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE