Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Secretul în medicină este să te pregătești tot timpul”
24.01.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 793

Cunoscutul neurolog Renică Diaconescu, de la Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost premiat de municipalitate cu titlul de „personalitatea anului în medicină”. Medicul a primit această distincție după ce, împreună cu echipa sa de neurologi, a obținut premiul GOLD, acordat de Organizația Europeană de Stroke pentru programul de tromboliză în cazul pacienților cu AVC.


 „Personalitatea anului în Medicină” pentru salvarea a cât mai multe vieți prin programul de tromboliză în cazul pacienților cu Accident Vascular Cerebral. Este titlul acordat medicului neurolog Renică Diaconescu, de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce recent acesta și echipa sa de neurologi au fost premiați cu aur de Organizația Europeană de Stroke. Astfel, la Gala Superlativelor, Renică Diaconescu a urcat pe scenă pentru a primi distincția.
Medicul Renică Diaconescu a mai spus că tot ce își dorește este ca el și echipa sa să descopere în continuare noi provocări.
Spitalul Județean de Urgență Slatina se află printre cele 173 de unități medicale, din 33 de state europene, premiate de Societatea Europeană de Stroke.
La Spitalul din Slatina, programul de tromboliză funcționează din 2019. Tromboliza intravenoasă este o injecție care se administrează în cazul pacienților cu AVC, în primele 4 ore și jumătate de la debutul simptomelor. Aceasta pur și simplu topește cheagurile de sânge, iar pacientul pleacă acasă, în câteva zile, fără sechele. Până în prezent, la Slatina au fost salvați prin acest program aproape 200 de pacienți.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE