Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Grădinari│Capitală europeană a diversității
16.05.2022
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 131

Comuna Grădinari a fost nominalizată, recent, capitală europeană a incluziunii și a diversității. Localitatea olteană a concurat cu orașe mari ale Europei, precum Koln, Malaga, Barcelona sau Goteborg și a reușit să se afle printre câștigătorii primei ediții. Titulatura de „capitală europeană” se datorează exclusiv proiectelor de dezvoltare a comunei și de strategiile de incluziune sociale a comunității de rromi.


 Comisia Europeană a anunțat câștigătorii primei ediții a premiului „Capitalele europene ale incluziunii și diversității”, printre nominalizați regăsindu-se și comuna Grădinari. Primarul localității, Mihai Ioana, este și acum surprins de distincția pe care Uniunea Europeană a dat-o pentru localitatea pe care o conduce și este mândru de ceea ce a reușit să facă pentru comunitatea de rromi de aici.
Au fost demarate mai multe proiecte de dezvoltare și de incluziune socială, fiind investite peste 5 milioane de euro în programe de modernizare a infrastructurii rutiere, a educației, sănătății și de îmbunătățire a traiului comunității de rromi.
Comuna Grădinari este campioană și în ceea ce privește absorbția de fonduri europene. Toate proiectele de dezvoltare ale localității s-au făcut cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022