Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Monument istoric readus la viață
22.10.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 530

Consiliul Judeţan Olt şi Episcopia Slatinei şi-au dat mâna pentru a readuce la viaţă clădirea Casei Fântâneanu. În urma restaurării, imobilul se va transforma într-un Centru Eparhial Social-Cultural, care va găzdui expoziţii de carte şi icoane, ateliere de pictură, conferinţe şi alte activități.


Construită în prima jumătate a secolului al XIX-lea, Casa Fântâneanu a fost inclusă, prin Ordinul Ministerului Culturii, în clasa monumentelor istorice de interes local. Clădirea, aflată într-un stadiu avansat de degradare, își va recăpăta curând strălucirea de altădată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Consiliul Judeţean Olt a dat girul pentru proiectul „Restaurare, consolidare şi modernizare Casa Fântâneanu-Centrul Eparhial Social Cultural”, iar lucrările sunt în toi.
Reprezentanții Consiliului Județean doresc să dea viață acestui monument istoric, aici urmând să aibă loc o serie de activități cultural-educative.
Inițial, imobilul a funcționat de-a lungul timpului ca sediu de prefectură de județ iar, ulterior, chiar ca azil de bătrâni. După instalarea regimului comunist în România, din anul 1948, clădirea a fost naționalizată și a servit drept sediu pentru mai multe instituții județene. După 1990, până în anul 1998, în aceasta casă a fost sediul Direcției Agricole Județene Olt. În prezent casa este nelocuită și până la începerea lucrărilor imobilul era degradat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE