Peste 200.000 de români au semnat până acum pentru reducerea TVA la carne şi produse din carne, în cadrul campaniei „Taie TVA”. Mai bine de 2.000 dintre aceştia sunt olteni. În paralel, Guvernul a anunţat că, în noua formă a Codului Fiscal, este cuprinsă reducerea la 9% a TVA la carne, pește, legume și fructe.
Carnea şi produsele din carne se vor ieftini, produsele alimentare „de lux” vor reintra în alimentaţia zilnică a românilor. Reducând TVA la carne şi produse din carne, intrăm în rândul lumii civilizate, din care vrem să facem parte. Acestea sunt principalele argumente pe care le susţin iniţiatorii proiectului „Taie TVA”. Cu ajutorul unui site bine realizat, taietva.ro, au reuşit să adune peste 200.000 de semnături. Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a vorbit despre acţiunea lor, pe un site de socializare.
„Impresionant - peste 200.000 de români au semnat petiția pentru reducerea TVA la carne și produsele de carne în cadrul campaniei TaieTVA! Vestea bună este că măsura a devenit o prioritate a Guvernului și a fost cuprinsă în noua formă a Codului Fiscal, urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2016. Susținem reducerea la 9% a TVA la carne, pește, legume și fructe (de la cota actuală de 24%)!” , spune ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov.
Proiectul noului Cod Fiscal, ce cuprinde şi reducerea TVA la alimentele de bază, a fost prezentat în ultima şedinţă a Guvernului şi se află în dezbatere publică. Mâine, acesta va fi adus la cunoştinţa comisiilor de buget-finanţe ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Parlamentarii urmează să se pronunţe prin vot asupra Codului Fiscal, precum şi a celui de Procedură Fiscală până la sfârşitul sesiunii parlamentare, din vară.