Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt │Peste 380 apeluri la „telefonul copilului”
10.08.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 171

La nivelul județului Olt, din ianuarie și până în prezent peste 380 de apeluri au fost înregistrate la numărul 119, telefon pentru cazurile de abuz împotriva copiilor. Potrivit celor de la DGASPC Olt, multe dintre apeluri au fost greșite și doar 53 au semnalat probleme reale despre copii, însă nu s-a identificat niciun caz de risc.


Din acest an, apelurile care semnalează diferite situații care afectează copiii sunt preluate, 24 de ore din 24, de către consilierii specializați în asistență socială și protecția copilului. 119 este numărul unic de telefon la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor. La nivelul județului, la acest număr au fost înregistrate sute de apeluri, însă majoritatea au semnalat cazuri în care nu sunt implicați copii.
De asemenea, cei care se află în situație de risc sau care doresc să semnaleze un abuz, fie că vorbim de copii sau de persoane vârstnice pot anunța autoritățile și la linia telefonică gratuită 0800.800.564.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022