Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cu ochii pe munca „la negru”
20.10.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 184

46 de muncitori la negru au fost descoperiți de ITM Olt, de la începutul anului. Numărul lor este în scădere față de anii trecuți, spun reprezentanții instituției. Iar motivele ar fi: amenzile uriașe, dar și faptul că oamenii nu mai acceptă să lucreze fără contract. Amenda pentru munca la negru este 20.000 de lei de persoană, aceasta fiind cea mai mare sancțiune aplicată de instituțiile statului din România.


 Unul dintre obiectivele Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt este acela de a stopa fenomenul numit „munca la negru”, o practică des întâlnită în rândul angajatorilor români. Cu toate că amenda este de 20.000 lei pentru fiecare persoană care muncește ilegal, inspectorii de muncă descoperă tot timpul astfel de situații. Sute de controale și amenzi uriașe au fost aplicate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, de la începutul anului și până în prezent, pentru munca fără forme legale.
Potrivit reprezentatului ITM Olt, în ultimul timp, numărul angajaților la negru a scăzut pe raza județului. Dacă anul trecut au fost identificați peste 80 de muncitori fără contract de muncă, anul acesta numărul lor aproape s-a înjumătățit.
Controalele privind munca la negru vor continua și în lunile următoare. Sunt vizați angajatorii care recidivează, pentru că la ei este înregistrat cel mai mare număr de muncitori fără forme legale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Ion Şerban, unul dintre cei mai iubiţi dascăli din Slatina, a plecat dintre noi

Ion Şerban, unul dintre cei mai iubiţi profesori de la Colegiul Naţional Ion Minulescu, a părăsit prea devreme şi atât de surprinzător această lume. Va rămâne în inimile a zeci de generaţii de elevi care au avut şansa de a cunoaşte un om deosebit şi de a fi educaţi de un profesor unic. Inteligenţa, umorul, vasta sa cultură generală şi talentul său original de a preda au deschis minţile şi sufletele a mii de tineri. Rămas bun, om minunat, odihneşte-te în pace şi luminează-ne mai departe, din alt Univers!
22 Ian 2022

Alro Slatina a mai închis o hală

Criza Alro Slatina se adâncește din cauza creșterii prețului la energie electrică și gaze naturale. Încă o hală se închide începând de astăzi. Este vorba despre hala nr. 8, unde muncitorii fabricii au început deja procedurile pentru oprirea cuvelor. E a doua hală care își încetează activitatea la Alro Slatina, luna aceasta. Iar diminuarea capacității de producție a fabricii este abia la început, spun angajații care se pregătesc de un nou protest.
21 Ian 2022