Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pompierii, campanie pentru salvarea de la înec
08.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 712

Pompierii olteni au demarat o campanie de informare și conștientizare a oamenilor, privind pericolul de înec și accidente la piscină sau în alte locuri neamenajate corespunzător. Astfel, scafandrii ISU Olt le transmit oamenilor mesaje informative, dar și sfaturi utile, pentru a ști cum să procedeze dacă sunt în pericol de moarte, ori cineva care se află în preajma lor are nevoie de ajutor.


Campanie inedită a pompierilor olteni. În această perioadă, ei desfășoară o acțiune pentru prevenirea incidentelor ce pot apărea la piscine, pe malul lacurilor de acumulare sau în alte locuri de scăldat. Iar dacă aceste locuri sunt neautorizate, pericolul este și mai mare. Astfel, scafandrii ISU Olt transmit mesaje prin care încearcă să îi facă pe oameni să conștientizeze riscul de înec, în această perioadă.
De asemenea, într-un alt filmuleț, scafandrul ISU Olt îi învață pe oameni cum să procedeze dacă sunt în pericol să se înece, ori o persoană află în preajma lor are nevoie de ajutor. În acest fel, salvatorii olteni cred că mesajele ajung mai repede la populație și poate fi redus pericolul de accidente.
De asemenea, sunt informați și deţinătorii de lacuri de acumulare şi balastiere precum şi consiliile locale, care au pe raza teritorială cursuri de apă. Au obligaţia să identifice zonele periculoase pentru scăldat sau înot şi să monteze panouri de avertizare cu menţiunea “Scăldatul interzis, pericol de înec”. Amplasarea panourilor se va face în locuri vizibile, iar inscripţionarea va fi obligatoriu în limba română, fără a fi exclusă şi prezentarea în alte limbi.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024