Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Înălțarea Domnului” a umplut curțile bisericilor
28.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 427

A fost cea mai mare sărbătoare creștină după ridicare restricțiilor: Înălțarea Domnului. Sute de credincioși au umplut curțile lăcașurilor de cult din Slatina. Au păstrat distanța unul de altul, iar mulți dintre ei au purtat măști de protecție.


Potrivit credinței ortodoxe, la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, românii sărbătoresc Înălțarea Domnului. Se înroșesc ouă, se pregătesc bucate, întocmai ca la masa de Paște, iar creștinii ortodocși renunță la salutul „Hristos a Înviat!, pe care îl înlocuiesc, până la Rusalii, cu „Hristos S-a înălțat!”.
Curțile lăcașurilor de cult au fost pline de credincioși care au venit să se roage pentru cei dragi, dar mai ales să asculte slujba acestei mari sărbători. Cu toții au dat dovadă de mare responsabilitate, respectând distanța care se impune pentru a nu risca să se îmbolnăvească cu noul coronavirus.
Începând de astăzi și până în ziua de Rusalii, oamenii se salută cu „Hristos S-a Înălţat!”.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020