Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pestă în alte două localități din Olt
16.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 612

Pesta porcină africană se extinde la nivelul județului Olt. Zilele trecute, medicii veterinari au confirmat prezența bolii într-o gospodărie de pe raza localității Scorbura, dar și la un porc mistreț împușcat pe Fondul de Vânătoare Spineni. Au fost luate măsuri urgente, pentru ca virusul să nu afecteze și alte animale.


Și în 2020, pesta porcină africană le dă bătăi de cap autorităților județene. După ce în primele zile ale anului au apărut trei focare, recent medicii din Olt au confirmat alte două. De această dată virusul a fost depistat la un porc mistreț în timpul unei partide de vânătoare pe Fondul de Vânătoare Spineni. Pentru prevenirea răspândirii bolii, vor fi vânați toți mistreții de pe o rază de 13 kilometri, spun reprezentanții DSVSA Olt.
Virusul pestei porcine africane a ajuns și în gospodăria unui localnic din localitatea olteană Scorbura, din Cârlogani. Pentru ca boala să nu afecteze și alte exploatații, medicii au ucis cei cinci porci din această exploatație. În urma confirmării bolii, alte localități au intrat în zona de supraveghere.
În prezent, la nivelul județului Olt sunt active 65 de focare de pestă porcină africană. În continuare, târgurile de animale vii rămân închise. De asemenea, comercializarea sau transportul sub orice formă a porcilor vii, cărnii și produselor din carne de porc provenite din zonele de restricție sunt interzise.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE