Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ultima pâine de Aluta
12.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 13025

Fabrica de pâine și produse de panificație Aluta se va închide, iar produsele cunoscute în rândul oltenilor încă de pe vremea comunismului vor dispărea complet de pe rafturi. Clădirea va fi demolată, pentru ca în locul ei să fie construite spații comerciale.


Fabrica de pâine Aluta din Slatina, unul din cei mai vechi producători de pâine și produse de panificație din țară, livrează ultimele pâini. Proprietarul a decis să închidă afacerea, care nu mai era profitabilă.
Odată cu această fabrică se va închide o filă din istoria Slatinei. Altădată, întregul județ se aproviziona cu pâine de Aluta. Eugeniile, ruladele, cornurile cu gem sau biscuiții de Aluta, care au îndulcit copilăria mai multor generații, u dispărut de pe rafturi. Pe vremuri, în clădirea imensă de la marginea orașului se lucra în trei schimburi, pentru ca slătinenii și toți oltenii să găsească pe rafturi produsele cu gust unic, atât de apreciate în acea perioadă. Oamenii au primit cu nostalgie vestea că, de mâine, produsele de Aluta nu vor mai fi găsite la raft.
În urma închiderii fabricii, 37 de muncitori vor fi disponibilizați.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024