Mulți dintre olteni respectă tradiția ca în apropierea Crăciunului să taie porcul. Având în vedere evoluția îngrijorătoare a pestei porcine africane în județul nostru, DSVSA Olt îi sfătuiește pe crescătorii de animale să respecte cu strictețe anumite reguli, pentru că altfel riscă să rămână fără animalele crescute cu atâta muncă.
Porcii vor fi examinați înainte și după sacrificare. În cazul în care medicul veterinar constată că animalul este bolnav, oamenii vor fi despăgubiți de stat la valoarea de piață, numai dacă acesta este identificat și înregistrat. În continuare, la nivelul județului vor rămâne închise târgurile de animale vii, iar comercializarea porcilor, cărnii și produselor provenite din zonelor de restricție este interzisă. Au liber la vânzare crescătorii din localitățile care nu au fost afectate de pesta porcină africană.
Pe teritoriul județului nostru au fost confirmate 115 focare de pestă porcină africană, iar până la această dată au fost stinse 59 de focare.