Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe
19.06.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 126

În mai multe țări din Europa s-a lansat Ziua de prevenire a furturilor din locuințe. Este o inițiativă căreia i s-a alăturat și Poliția Română și are drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.


Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” este finanțată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Poliția Română, în parteneriat cu EUROPOL și alte 12 state, își propune să atragă atenția asupra prevenirii furturilor din locuințe.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt, împreună cu cei de investigații criminale și jandarmerie au mers pe stradă și au purtat discuții cu slătinenii pe marginea acestui subiect. Le-au oferit pliante în care este explicat, în termeni accesibili, modul de operare al infractorilor. Materialele conțin și alte informații utile, sfaturi și metode de prevenire a furturilor din locuințe. Iată câteva dintre acestea:
-nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare
- check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților
-nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineți în casă bunuri de valoare și că sunteți plecați de acasă
- mare atenție când faceți selfie-uri, înainte de a le distribui, fiți atenți la ce se observă în imagine

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE