Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Șantierul care ascunde comori arheologice
11.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 668

Șantierul deschis de un investitor care vrea să construiască un bloc de locuințe le Aleea Viorelelor ascunde vestigii arheologice valoroase. Un grupă de cercetători a descoperit fragmente ale unor vase de ceramică vechi de peste 7.000 de ani, dar și noi dovezi care întăresc convingerea că aici a fost vatra inițială a de locuire a Slatinei.


Terasa stângă a pârâului Sopot, în prezent Aleea Viorelelor este locul din care începe istoria Slatinei. Aici au fost descoperite, de-a lungul timpului, dovezi incontestabile că tot acel perimetru a fost locuit în mod continuu, încă din anii 5.500- 5.000 înainte de Hristos. Astăzi, se fac din nou cercetări arheologice în zona în care se construiește un bloc de locuințe. Oamenii de știință au găsit zilele acestea bucăți din vase și cărămizi vechi de peste 7.000 de ani.
Muzeul Județean păstrează mai multe obiecte valoroase, descoperite de-a lungul timpului în această zonă. Acestea dovedesc fără echivoc faptul că zona rezidențială din spatele blocurilor turn a fost locuită din cele mia vechi timpuri.
Iar săpăturile arheologice care se desfășoară în această perioadă scot la iveală o parte importantă din istoria Slatinei.
Șantierul arheologic de pe Aleea Viorelelor va rămâne deschis până când cercetătorii vor săpa tot perimetrul pe care urmează să fie construit blocul de locuințe. Toate obiectele și dovezile descoperite vor fi expuse la Muzeul Județean.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020