Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Electrocarbon, pe primul loc la boli profesionale
14.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 302

Silicoză, astm bronșic, bronșită, discopatie lombară, sunt doar câteva dintre bolile profesionale care au fost confirmate, anul trecut, la zeci de muncitori olteni. Cele mai multe au fost înregistratre la Electrocarbon Slatina.


Numărul bolilor profesionale în județul Olt este în continuare crescut. Deși în 2018 au fost mai puține cazuri ca în 2017, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt spun că zeci de salariați se îmbolnăvesc din cauza condițiiilor în care își desfășoară activitatea, la serviciu.
Cei mai mulți salariați cu boli profesionale sunt bărbați, dar în ultimul timp această problemă apare frecvent și la femei. În general, boala profesională apare la cei care au mai mult de 20 de ani de vechime.
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt spun că desfășoară lunar campanii pentru prevenirea apariției bolilor profesionale. De asemenea, după apariția fiecărui caz în parte, dispun măsuri privind eliminarea noxelor profesionale din mediul în care își desfășoară activitatea salariații.
Numărul bolilor prefesionale la Electrocarbon este în scădere, după ce societatea a cunoscut o restrângere a activității. În alți ani, când procesul tehnologic era crescut, și numărul muncitorilor care se îmbolnăveau era mai mare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024