Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Reguli noi pentru zilieri
11.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 268

Reguli noi, de anul acesta, pentru societățile care își desfășoară activitatea cu zilieri. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt anunță că au fost aduse o serie de modificări privind munca zilnică, iar patronii care nu le vor respecta riscă amenzi de până la 20.000 de lei. În 2018, în județul Olt au fost înregistrați peste 62.000 de zilieri.


Munca zilnică în diferite domenii de activitate are noi reguli din 2019. Patronii olteni nu mai pot folosi acest sistem de încadrare în muncă la orice tip de activitate, ci doar în câteva domenii.
Agenții economici care nu se regăsesc în aceste domenii de activitate pot angaja personal în baza unui contract individual de muncă. Cei care folosesc zilieri pentru alte activități decât cele prevăzute în legislația nouă riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei. În Olt, anul trecut, au fost înregistrați zeci de mii de zilieri.
Până acum mai puteau lucra zilieri la baruri și restaurante, pentru desfășurarea activităților de catering, recuperarea deșeurilor nepericuloase, amenajare peisagistică, dar și la cluburi și alte activități sportive.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019