Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pompierii, intervenții rapide în nordul județului
11.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 219

Mai bine de o oră le ia pompierilor olteni să ajungă la o intervenție în localitatea Dobroteasa, aflată la 75 de kilometri de Slatina. Dacă în comună ar exista o subunitate de pompieri, aceștia ar ajunge la solicitare în doar câteva minute. Este motivul pentru care reprezentanții ISU vor să înființeze o bază de intervenție în această localitate din nordul județului.


Printre obiectivele principale pentru anul 2019 ale pompierilor olteni se află și înființarea unei subunități de intervenție în comuna Dobroteasa. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt spun că o astfel de bază i-ar ajuta foarte mult, având în vedere distanța mare de la Slatina până în nordul județului. În prezent, în Dobroteasa și în alte localități din zonă intervin pompierii din Vâlcea, care au subunități aflate în apropiere de această comună.
Pentru o intervenție de amploare la Dobroteasa, intervin mai întâi pompierii din Vâlcea, iar dacă sunt solicitate forțe în ajutor, merg și echipaje de la Slatina. Mai bine de o oră le ia să ajungă acolo, din cauza drumului lung și greu accesibil.
Autoritățile locale din Dobroteasa spun că au pregătit deja terenul unde va fi construită noua bază a pompierilor, care ar fi de mare ajutor.
Astfel, înființarea unei baze la Dobroteasa ar scurta foarte mult timpul de intervenție. De la o oră, o oră și 15 minute, cât ar face pompierii de la Slatina și până la Dobroteasa și Vitomirești, aceștia ar ajunge în doar câteva minute, atunci când unitatea va fi operațională.
În prima fază, acolo vor funcționa o autospecială de stins incendii și un echipaj SMURD.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019