Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mii de ouă cu insecticid vândute în Olt
11.01.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1019

Ouăle contaminate cu insecticid produse la o fermă din Teleorman au ajuns și în Olt. 36.000 au fost achiziționate de un distribuitor din Olt, fiind vândute apoi în mare parte în magazine din mai multe județe. Inspectorii veterinari au mai retras de la comercializare 6.000 de bucăți.


O societate comercială din Olt a achiziționat și a livrat în ultima perioadă peste 30.000 de ouă de la ferma din Teleorman, acolo unde a fost confirmată contaminarea cu fipronil, un insecticid periculos.

Ouăle au ajuns către magazine mici, nu în supermarketuri, fiind distribuite și către alte județe, spun reprezentanții instituției. O bună parte din această cantitate a fost deja comercializată și probabil consumată.
Veterinarii au prelevat probe de la toate fermele de găini din Olt, pentru a vedea dacă acest insecticid interzis în fermele de animale din toată Uniunea Europeană a fost folosit.
Fipronilul este o substanță cu efecte nocive asupra omului. Ingerat în cantități mari și pe termen lung poate provoca tulburări neurologice și vărsături.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019