Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Proiecte pentru o viață sănătoasă
06.11.2018
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 129

Biblioteca Judeţeană Ion Minulescu a găzduit o întâlnire a reprezentanţilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt, cu un grup de cadre didactice de la cîteva școli și grădinițe din județ. Înscriși în proiectele “Cum să creştem sănătoşi” şi “ ABC-ul emoţiilor”, dascălii s-au familiarizat cu activităţile pe care le vor desfăşura cu elevii la clase.


Cele două proiecte de prevenire sunt destinate preşcolarilor de grupă mare şi elevilor din clasele pregătitore, clasa I şi a II-a și sunt implementate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Olt și Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Olt.
Primul proiect naţional se numeşte ”Cum să creştem sănătoşi” şi presupune formarea de deprinderi de viaţă sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică, punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos, a comportamentelor sănătoase şi a modalităţilor adecvate de rezolvare a conflictelor fără violenţă şi de luare a deciziilor.
”ABC-ul emoţiilor” este un proiect de formare şi consolidare a abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe conştientizarea de sine, abilitatea de a face faţă presiunii grupului şi de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.

În perioada decembrie 2018-iunie 2019, va urma cea de-a doua etapă în implementarea proiectelor, urmând ca și elevii să fie implicați într-o serie de activități. La nivelul țării, Agenția Națională Antidrog va angrena în aceste proiecte 14.000 de copii și 700 de cadre didactice.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE