Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ITM controlează transportul de mărfuri periculoase
05.11.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 155

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt controlează transportul de mărfuri periculoase. Acțiunea face parte dintr-o campanie națională, care își propune verificarea modului în care se respectă cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, pentru această categorie de transport. Campania are rol de informare, fără a fi aplicate amenzi, spun reprezentații ITM.


Timp de trei luni, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au făcut controale în cadrul unei campanii naționale, la societățile care desfășoară activități de transport al mărfurilor periculoase. Acțiunea a început cu o întâlnire cu reprezentanții societăților licențiate de către Autoritatea Rutieră Română, pentru desfășurarea acestor activități. Apoi, inspectorii ITM au luat la rând societățile care se ocupă cu astfel de transporturi.
În timpul controalelor, inspectorii ITM au verificat o serie de aspecte privind modul de transport al mărfurilor periculoase. Începând de la utilizarea și întreținerea echipamentelor de muncă, destinate transportului rutier de marfă și persoane, până la pregătirea și instruirea personalului care lucrează la aceste societăți.
În luna aprilie au fost verificați 12 angajatori. Au fost dispuse 17 măsuri de remediere a deficiențelor și au fost aplicate 17 avertismente pentru 10 angajatori. Aceștia au fost găsiți cu deficiențe cum ar fi: neevaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăviri profesionale; instruirea insuficientă privind transportul acestor mărfuri periculoase și neelaborarea instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă. Acolo unde au fost găsite deficiențe, inspectorii de muncă au dispus remedierea lor. Nu au fost aplicate amenzi. Campania a avut rol informativ, spun reprezentanții ITM.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024