Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ITM controlează transportul de mărfuri periculoase
06.11.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 86

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt controlează transportul de mărfuri periculoase. Acțiunea face parte dintr-o campanie națională, care își propune verificarea modului în care se respectă cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, pentru această categorie de transport. Campania are rol de informare, fără a fi aplicate amenzi, spun reprezentații ITM.


Timp de trei luni, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au făcut controale în cadrul unei campanii naționale, la societățile care desfășoară activități de transport al mărfurilor periculoase. Acțiunea a început cu o întâlnire cu reprezentanții societăților licențiate de către Autoritatea Rutieră Română, pentru desfășurarea acestor activități. Apoi, inspectorii ITM au luat la rând societățile care se ocupă cu astfel de transporturi.
În timpul controalelor, inspectorii ITM au verificat o serie de aspecte privind modul de transport al mărfurilor periculoase. Începând de la utilizarea și întreținerea echipamentelor de muncă, destinate transportului rutier de marfă și persoane, până la pregătirea și instruirea personalului care lucrează la aceste societăți.
În luna aprilie au fost verificați 12 angajatori. Au fost dispuse 17 măsuri de remediere a deficiențelor și au fost aplicate 17 avertismente pentru 10 angajatori. Aceștia au fost găsiți cu deficiențe cum ar fi: neevaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăviri profesionale; instruirea insuficientă privind transportul acestor mărfuri periculoase și neelaborarea instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă. Acolo unde au fost găsite deficiențe, inspectorii de muncă au dispus remedierea lor. Nu au fost aplicate amenzi. Campania a avut rol informativ, spun reprezentanții ITM.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019