Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ITM controlează transportul de mărfuri periculoase
06.11.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 93

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt controlează transportul de mărfuri periculoase. Acțiunea face parte dintr-o campanie națională, care își propune verificarea modului în care se respectă cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, pentru această categorie de transport. Campania are rol de informare, fără a fi aplicate amenzi, spun reprezentații ITM.


Timp de trei luni, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au făcut controale în cadrul unei campanii naționale, la societățile care desfășoară activități de transport al mărfurilor periculoase. Acțiunea a început cu o întâlnire cu reprezentanții societăților licențiate de către Autoritatea Rutieră Română, pentru desfășurarea acestor activități. Apoi, inspectorii ITM au luat la rând societățile care se ocupă cu astfel de transporturi.
În timpul controalelor, inspectorii ITM au verificat o serie de aspecte privind modul de transport al mărfurilor periculoase. Începând de la utilizarea și întreținerea echipamentelor de muncă, destinate transportului rutier de marfă și persoane, până la pregătirea și instruirea personalului care lucrează la aceste societăți.
În luna aprilie au fost verificați 12 angajatori. Au fost dispuse 17 măsuri de remediere a deficiențelor și au fost aplicate 17 avertismente pentru 10 angajatori. Aceștia au fost găsiți cu deficiențe cum ar fi: neevaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăviri profesionale; instruirea insuficientă privind transportul acestor mărfuri periculoase și neelaborarea instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă. Acolo unde au fost găsite deficiențe, inspectorii de muncă au dispus remedierea lor. Nu au fost aplicate amenzi. Campania a avut rol informativ, spun reprezentanții ITM.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019