Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Controale stricte în târguri și piețe
12.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 458

Virusul pestei porcine a pus pe jar autoritățile. Târgurile și piețele din Olt unde se comercializează animale vii sunt atent verificate de reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Existența formularului de mișcare, a certificatului sanitar de transport sau a pașaportului în cazul cabalinelor au fost doar câteva aspecte urmărite de oamenii legii. Controalele au scos la iveală mai multe nereguli, fiind aplicate și amenzi.


De la începutul lunii septembrie și până în prezent, inspectorii veterinari au desfășurat zeci de controale în județul Olt. Au fost verificate atât târgurile, cât și alte locuri autorizare unde se vând animale, DSVSA urmărind dacă sunt respectate restricțiile privind circulația acestora, în special a porcilor.
Patru persoane fizice și o societate au primit din partea inspectorilor veterinari amenzi în valoare de 7.200 de lei pentru nerespectarea legislației sanitare veterinare în domeniu. În același timp, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt le recomandă oamenilor să respecte măsurile minime de combatere a răspândirii virusului pestei porcine. Pentru a proteja suinele de această boală, fermierii trebuie să respecte anumite reguli, cum ar fi schimbarea încălțămintei și hainelor atunci când intră în adăposturile unde sunt crescuți porcii.
Pesta porcină africană este o boală virală a porcilor domestici și sălbatici, cu evoluție rapidă și mortalitate de până la 100% a efectivelor. Virusul acestei boli nu se transmite la om.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE