Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Scutul Pădurii“, în acțiune
12.10.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 198

În apropierea sezonul rece, infracțiunile la regimul silvic iau amploare. Polițiștii au demarat la nivel național acțiunea „Scutul Pădurii“, în cadrul căreia fac o serie de controale pentru a-i depista pe hoții de lemne și verifică și transportul de material lemnos. Sancțiunile pentru aceste infracțiuni ajung până la 30.000 de lei, iar sute de dosare penale sunt trimise în fiecare an la instanța de judecată.


În această perioadă, la nivel național, are loc acțiunea „Scutul Pădurii“, campanie care își propune prevenirea şi combaterea furtului și transportului ilegal de lemne. În cadrul acesteia, polițiștii au depistat deja mai multe persoane care comit astfel de fapte. În județul Olt, ultimul caz a fost înregistrat săptămâna aceasta, când polițiștii au prins în trafic un bărbat care transporta o cantitate mare de lemne, dar avea acte doar pentru o parte dintre ele.
Polițiștii olteni au confiscat peste 14 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Cheresteaua aparţinea unei societăți comerciale din comuna Fundu Moldovei, județul Suceava. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Diferența de material lemnos care nu a corespuns cantității precizate în documentele de însoțire a mărfii a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Slatina. De la începutul anului, în Olt au fost înregistrate peste 200 de astfel de fapte.
Dosarele penale ajung în instanță, iar în cele mai multe cazuri, hoții scapă cu pedepse blânde. Polițiștii spun că desfășoară frecvent acțiuni pentru prevenirea furtului de lemne și aplică amenzi care ajung până la 30.000 de lei pentru societățile comerciale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE