Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Record de analize la pesta porcină
10.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 526

450 de probe de pestă porcină din șase județe din sud-vestul țării au fost efectuate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Peste 70% din probele prelevate au fost de la porcii mistreți. În niciunul dintre cazuri nu a fost depistat virusul care a ucis zeci de mii de porci în România.


De aproximativ o lună de zile, Laboratorul Sanitar Veterinar Olt a primit, din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinare, ordinul de desemnare pentru efectuarea de teste pentru pesta porcină africană. Până la această dată au fost efectuate sute de analize, atât de la mistreți cât și la porcii din exploatațiile comerciale sau din gospodăriile populației din cele șase județe arondate. Totodată, probele de analize care provin atât din județul nostru, cât și din Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj și Caraș Severin au fost făcute și pentru depistarea pestei porcine clasice. Rezultatul analizelor este unul îmbucurător: nu s-a depistat nicio probă pozitivă.

Pentru a preîntâmpina răspândirea virusului peste porcine, personalul de specialitate monitorizează în permanență exploatațiile comerciale, dar și fondurile de vânătoare.
Laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt este dotat cu aparatură de ultimă generație, metoda de testare a virusului pestei porcine este una foarte avansată și este folosită frecvent în biologie și medicină. Aceasta permite depistarea virusului atât din probe de sânge cât și din organele porcilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019