Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie
15.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 665

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.


 Fiecare tânăr și copil rom trebuie să știe ce presupune o meserie, să cunoască oameni care au o carieră de succes, pentru a fi motivați să meargă la școală și să aibă un viitor mai bun. Aceasta este ideea de la care au pornit reprezentanții Partidei Romilor, atunci când au decis să meargă în cât mai multe comunități din țară, să organizeze acțiuni informative și spectacole de teatru pentru copii.
La Slatina, evenimentul s-a bucurat de prezenta a sute de persoane, copii, tineri și părinți, care au venit să vadă autospecialele de poliție, pompieri, jandarmi și salvarea. Cu toții au fost fascinați de ceea ce au aflat de la militari, de misiunea și rolul lor, mai ales că au urcat și mașini, au pornit alarmele și au vorbit prin stație.

Și spectacolul de teatru susținut de actori romi a fost urmărit cu interes de foarte mulți membri ai comunității rome din Slatina.
În organizarea activităților s-au implicat și reprezentanți ai Direcției de Protecție și Asistență Socială Slatina, care sunt în permanență prezenți în comunitatea de romi a orașului, prin intermediul Centrului Comunitar de Asistență Medico-Socială, aflat în subordinea DPAS.

Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina are în comunitatea de romi, prin intermediul centrului comunitar, expert pentru problemele romilor, mediatori sanitari, dar și asistenți medicali comunitari, care se ocupă atât de problemele romilor cât și ale celorlalte categorii defavorizate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024