Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Piscinele din județ, verificate de DSP
12.07.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 51

Sezonul estival e în toi, iar piscinele sunt la mare căutare în zilele toride de vară. Direcția de Sănătate Publică Olt verifică periodic piscinele din județ, pentru ca populația să petreacă în condiții bune momente de agrement și relaxare în apă.


Până pe 14 septembrie, Direcția de Sănătate Publică Olt derulează acțiuni de verificare a apelor de îmbăiere. Sunt vizate cele opt piscine din județ care au încheiat contract de prestări servicii pentru determinarea parametrilor microbiologici, deși în Olt sunt 11 astfel de locuri de agrement. Controalele au scopul de a preveni apariția unor afecțiuni dermatologice, cum ar fi dermatitele și micozele cutanate. În acest sens, s-au prelevat 14 probe de apă din zonele de îmbăiere pentru examenul microbiologic. În urma rezultatelor de laborator s-au constatat depășiri ale parametrilor bacteriologici la patru probe. Pentru neconformitățile depistate se vor aplica sancțiuni contravenționale, iar la expirarea termenelor acordate pentru remedierea deficiențelor se vor efectua recontroale, spun reprezentanții DSP Olt.
Îmbăierea în locuri necorespunzătore poate provoca otită, conjunctivită, meningită sau encefalită. Ingestia de apă din piscină poate duce la boli digestive. Lista bolilor „de vară” continuă cu acelea transmise pe cale cutanată. Simptomele sunt: dureri musculare, febră, frisoane, dureri de cap, icter, hemoragii renale. Tratamentul se realizează cu antibiotice timp de două săptămâni, însă numai la recomandarea medicului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Roșii Guliver în țara tomatelor

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt organizează un concurs prin care dorește să stimuleze producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Cea mai mare tomată produsă într-o seră de pe teritoriul județului nostru va fi premiată cu suma de 500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Recoltei” de la Slatina.
17 Iul 2018

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018