Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Chemați să returneze legume congelate
11.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 591

Patru lanțuri de magazine cu spații comerciale deschise și în Olt cheamă clienții să returneze anumite legume și fructe congelate. Anunțul vine în contextul în care există suspiciuni de contaminare cu Listeria, bacterie care a cauzat moartea a nouă persoane în Europa. Reprezentanții supermarketurilor au anunțat că le vor returna clienților contravaloarea produselor, chiar și dacă nu mai dețin bonul fiscal. Între timp, Autoritatea Veterinară face analize de laborator la aceste produse.


Profi, Penny Market, Lidl și Carrefour sunt magazinele care dau banii înapoi clienților care au cumpărat anumite tipuri de legume și fructe congelate, asupra cărora există suspiciuni de contaminare cu Listeria. Pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare se află lista cu produsele care pot fi returnate. Mazărea și amestecurile cu mazăre, majoritatea „marcă proprie”, dar și anumite categorii de fructe congelate pot fi aduse înapoi la magazin de clienți. Iată produsele care au fost comercializate de supermarketurile din Olt.

Profi

Grădina Bunicii - Mazăre verde
Fruit Stawberries (Căpșuni congelate FELCO)
Fruit Cherries Pitted (Vișine congelate FELCO)
Mix Mexican GRADENA - Amestec Mexican
Risotto GRADENA- Amestec Mexican cu Orez
Risotto GRADENA New- Amestec Mexican cu Orez

Carrefour- sub sigla Carrefour Discount

Amestec legume grădină - 400 grame
Amestec mexican - 400 grame
Amestec mexican legume cu orez - 400 grame
Amestec legume ciorbă - 450 grame
Amestec mexican - 1 kilogram
Spanac tocat- 1 kilogram

Penny Market - sub sigla Penny

Fasole verde păstăi tăiată și congelată - 1 kg
Mazăre verde congelată - 1 kg, Producător Greenyard
Fasole verde păstăi tăiată și congelată – produs în Ungaria
Mazăre verde congelată – produs în Belgia


Lidl


„Freshona” Spanac preparat cu smântână, 450 g
„Freshona” Fasole galbena tăiată, 450 g

Olt Tv a contactat reprezentanții lanțurilor de magazine, care au confirmat faptul că toate aceste produse pot fi returnate chiar și fără bon fiscal, clienții primindu-și banii pe loc. De asemenea, în anunțul postat pe site-ul Autorității Veterinare se precizează faptul că aceste produse au fost retrase preventiv din consum, nu pentru că au fost infestate cu Listeria. De altfel, primele analize de laborator au infirmat prezența bacteriei la o parte din produse, restul fiind în curs de verificări. Reprezentanții Direcției Veterinare Olt nu au putut fi contactați în legătură acest subiect.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019