Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Apa din fântânile publice, un real pericol
11.07.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 199

Dacă în orașele mari din județul Olt apa este potabilă, cea din fântânile publice este un pericol pentru sănătate. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au făcut o serie de teste și avertizează populația să nu consume din această apă, până la dezinfectare, pentru că se pot îmbolnăvi, mai ales copiii mici.


 Este sau nu potabilă apa în județul Olt? În orașele mari, da. În urma unor analize efectuate de Direcția de Sănătate Publică Olt, majoritatea probelor recoltate au ieșit conforme.
Sigură este și apa din orașele mici și din comunele din județ, distribuită prin rețea. Neconformitățile nu sunt mari, spun cei de la DSP.
În schimb, apa din fântânile publice nu trebuie consumată, până când aceste surse nu sunt curățate.
Până la remedierea deficienţelor constatate se recomandă evitarea folosirii acestor surse de apă pentru consum. Toate primăriile din localitățile în care apa nu este bună de băut au fost notificate de cei de la DSP să curețe urgent aceste fântâni. Dezinfecţia se face cu substanţe clorigene cu Certificat de garanţie şi Aviz sanitar de punere pe piaţă pentru produse biocide, cum sunt: clorura de var, hipoclorit de sodiu, cloramina, biclosol. Apa poate fi consumată numai după verificarea prin prelevare de noi probe.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Roșii Guliver în țara tomatelor

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt organizează un concurs prin care dorește să stimuleze producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Cea mai mare tomată produsă într-o seră de pe teritoriul județului nostru va fi premiată cu suma de 500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Recoltei” de la Slatina.
17 Iul 2018

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018