Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Apa din fântânile publice, un real pericol
11.07.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 221

Dacă în orașele mari din județul Olt apa este potabilă, cea din fântânile publice este un pericol pentru sănătate. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au făcut o serie de teste și avertizează populația să nu consume din această apă, până la dezinfectare, pentru că se pot îmbolnăvi, mai ales copiii mici.


 Este sau nu potabilă apa în județul Olt? În orașele mari, da. În urma unor analize efectuate de Direcția de Sănătate Publică Olt, majoritatea probelor recoltate au ieșit conforme.
Sigură este și apa din orașele mici și din comunele din județ, distribuită prin rețea. Neconformitățile nu sunt mari, spun cei de la DSP.
În schimb, apa din fântânile publice nu trebuie consumată, până când aceste surse nu sunt curățate.
Până la remedierea deficienţelor constatate se recomandă evitarea folosirii acestor surse de apă pentru consum. Toate primăriile din localitățile în care apa nu este bună de băut au fost notificate de cei de la DSP să curețe urgent aceste fântâni. Dezinfecţia se face cu substanţe clorigene cu Certificat de garanţie şi Aviz sanitar de punere pe piaţă pentru produse biocide, cum sunt: clorura de var, hipoclorit de sodiu, cloramina, biclosol. Apa poate fi consumată numai după verificarea prin prelevare de noi probe.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019