Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Avalanșă de cereri pentru creșele din Slatina
16.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 558

Părinții care vor să îi ducă pe cei mici la o creșă de stat din Slatina, în anul școlar următor vor avea emoții atunci când se va face repartizarea copiilor. În primele zece zile s-a depus deja un număr dublu de cereri în comparație cu locurile disponibile. Perioada de înscriere se încheie la sfârșitul lunii viitoare.


 A fost forfotă mare în ultimele zile la Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina. S-a dat startul înscrierilor la creșă, iar familiile interesate să îi ducă pe cei mici într-o astfel de instituție depun dosarele de înscriere. Până acum sunt doi copii pe un loc.
Reprezentanții instituției îi sfătuiesc pe părinți să facă tot posibilul pentru a aduce dosare complete, atunci când depun cererea de înscriere. Dacă totuși nu reușesc, trebui să păstreze numărul de înregistrare primit, până când vor atașa și celelalte acte.
Fiecare familie își poate calcula punctajul care îi asigură sau nu un loc la creșă pentru copil. Este însă important de precizat că domiciliul ar trebui să fie cât mai aproape de zona în care se află creșa, pentru ca dosarul să primească un punctaj suplimentar. De asemenea, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul stabil în Slatina. Mai sunt însă și alte lucruri de care se va ține cont, la departajare.
Și familiile care mai au în îngrijire cel puțin un copil, în afară de cel înscris la creșă, vor obține puncte în plus. Vor fi avantajate, de asemenea, familiile cu părinte unic, dar și cazurile sociale. Adeverințele de salariat ale părinților vor fi punctate în funcție de luna în care aceștia își reiau activitatea, dacă sunt în concediu de creștere a copilului.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018