Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Când se închide Podul Olt?
11.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2584

Podul Olt rămâne deocamdată deschis circulației. Lucrările de reparație ar trebui să înceapă în această toamnă, dacă nu vor exista contestații și dacă vremea va permite lucrul acesta. Cel mai probabil, însă ele vor fi amânate pentru anul viitor. Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Slatina iau în calcul mai multe variante de ocolire: prima ar fi pe barajul de la Moșteni, dar s-ar putea circula și pe DN 6 și DN 7.


 Până în această toamnă nu se întrerupe circulația pe Podul Olt. Autoritățile nu știu nici măcar dacă lucrările de reparație vor demara la finalul acestui an sau vor aștepta până la începutul lui 2019. Nu s-au stabilit deocamdată nici variantele de ocolire, întrucât acestea trebuie mai întâi inventariate, pentru că este posibil să necesite reparații, spun cei de la Drumuri Naționale.
În prezent se așteaptă anunțarea firmei câștigătoare, care va executa lucrările de reparație, după care urmează perioada de depunere a contestațiilor. Constructorul are apoi la dispoziție trei luni pentru realizarea proiectului tehnic.
Lucrările de reparație a Podului Olt vor dura timp de un an. Zilnic, între 12.000 și 15.000 de autovehicule tranzitează Podul Olt, iar acesta a ieșit demult din garanție. Proiectul de reabilitare, realizat de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Craiova, are o valoare 26,35 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018