Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Peste 300 de olteni au muncit în folosul comunității
16.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 272

Munca în folosul comunității îi salvează de la închisoare pe mulți dintre cei care au săvârșit anumite infracțiuni, nu foarte grave. În județul Olt, Serviciul de Probațiune a monitorizat peste 300 de astfel de cazuri, persoanele condamnate prestând, în general, activități de curățenie și igienizare. Școlile, dar și primăriile din Olt apelează de regulă la acest tip de servicii.


 Magistrații au început să aplice sancțiuni care presupun munca în folosul comunității după intrarea în vigoare a noului Cod Penal, în urmă cu patru ani. Direcțiile de probațiune din fiecare județ se ocupă de ducerea la îndeplinire a acestor pedepse și tot ei țin legătura cu beneficiarii serviciilor. Se asigură astfel că fiecare persoană condamnată își găsește locul potrivit pe piața muncii, dar și că entitățile care apelează la condamnați sunt mulțumite de activitatea prestată de aceștia. În Olt, consilierii de probațiune au avut o activitate intensă, pe parcursul anului trecut.
Școlile și primăriile sunt instituțiile care au beneficiat de activitățile prestate de persoanele condamnate. Iar acestea din urmă au prestat în general muncă necalificată.
Reprezentanții Serviciului de Probațiune își propun ca pe viitor să diversifice tipurile de activități desfășurate de persoanele care efectuează muncă neremunerată în folosul comunității. La nivel național, activitatea Direcției Naționale de Probațiune a cunoscut o dezvoltare permanentă în ultimii ani, în prezent fiind înregistrate peste 5.000 de entități care apelează la serviciile persoanelor condamnate, care au avut instituită o asemenea pedeapsă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Scandal fără sfârșit pentru islazul comunal

Referendum sau asociație pentru administrarea islazului comunei Coteana? Mai mulți crescători de animale din localitate, s-au adunat, astăzi, la sediul primăriei, pentru a hotărî ce este de făcut pentru a a putea lua în administrare pășunile. Localnicii sunt revoltați că de doi ani nu își pot duce animalele la pășunat și au pierdut subvenții mari pentru suprafețele de islaz. Totul din cauza consilierilor PNL, care ar pune pe primul loc interesele politice. Primarul din localitate, Vasile Costea, spune că până la finalul anului, problema nu poate fi rezolvată.
15 Apr 2019