Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Peste 300 de olteni au muncit în folosul comunității
16.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 243

Munca în folosul comunității îi salvează de la închisoare pe mulți dintre cei care au săvârșit anumite infracțiuni, nu foarte grave. În județul Olt, Serviciul de Probațiune a monitorizat peste 300 de astfel de cazuri, persoanele condamnate prestând, în general, activități de curățenie și igienizare. Școlile, dar și primăriile din Olt apelează de regulă la acest tip de servicii.


 Magistrații au început să aplice sancțiuni care presupun munca în folosul comunității după intrarea în vigoare a noului Cod Penal, în urmă cu patru ani. Direcțiile de probațiune din fiecare județ se ocupă de ducerea la îndeplinire a acestor pedepse și tot ei țin legătura cu beneficiarii serviciilor. Se asigură astfel că fiecare persoană condamnată își găsește locul potrivit pe piața muncii, dar și că entitățile care apelează la condamnați sunt mulțumite de activitatea prestată de aceștia. În Olt, consilierii de probațiune au avut o activitate intensă, pe parcursul anului trecut.
Școlile și primăriile sunt instituțiile care au beneficiat de activitățile prestate de persoanele condamnate. Iar acestea din urmă au prestat în general muncă necalificată.
Reprezentanții Serviciului de Probațiune își propun ca pe viitor să diversifice tipurile de activități desfășurate de persoanele care efectuează muncă neremunerată în folosul comunității. La nivel național, activitatea Direcției Naționale de Probațiune a cunoscut o dezvoltare permanentă în ultimii ani, în prezent fiind înregistrate peste 5.000 de entități care apelează la serviciile persoanelor condamnate, care au avut instituită o asemenea pedeapsă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018