Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Peste 300 de olteni au muncit în folosul comunității
16.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 253

Munca în folosul comunității îi salvează de la închisoare pe mulți dintre cei care au săvârșit anumite infracțiuni, nu foarte grave. În județul Olt, Serviciul de Probațiune a monitorizat peste 300 de astfel de cazuri, persoanele condamnate prestând, în general, activități de curățenie și igienizare. Școlile, dar și primăriile din Olt apelează de regulă la acest tip de servicii.


 Magistrații au început să aplice sancțiuni care presupun munca în folosul comunității după intrarea în vigoare a noului Cod Penal, în urmă cu patru ani. Direcțiile de probațiune din fiecare județ se ocupă de ducerea la îndeplinire a acestor pedepse și tot ei țin legătura cu beneficiarii serviciilor. Se asigură astfel că fiecare persoană condamnată își găsește locul potrivit pe piața muncii, dar și că entitățile care apelează la condamnați sunt mulțumite de activitatea prestată de aceștia. În Olt, consilierii de probațiune au avut o activitate intensă, pe parcursul anului trecut.
Școlile și primăriile sunt instituțiile care au beneficiat de activitățile prestate de persoanele condamnate. Iar acestea din urmă au prestat în general muncă necalificată.
Reprezentanții Serviciului de Probațiune își propun ca pe viitor să diversifice tipurile de activități desfășurate de persoanele care efectuează muncă neremunerată în folosul comunității. La nivel național, activitatea Direcției Naționale de Probațiune a cunoscut o dezvoltare permanentă în ultimii ani, în prezent fiind înregistrate peste 5.000 de entități care apelează la serviciile persoanelor condamnate, care au avut instituită o asemenea pedeapsă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Roșii Guliver în țara tomatelor

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt organizează un concurs prin care dorește să stimuleze producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Cea mai mare tomată produsă într-o seră de pe teritoriul județului nostru va fi premiată cu suma de 500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Recoltei” de la Slatina.
17 Iul 2018

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018