Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Șomerii olteni au solicitat „Prima chirie”
08.01.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 324

Anul trecut, 21 de șomeri olteni s-au înscris pentru a obține subvenții de la stat prin programul „Prima chirie”, imediat ce au obținut un loc de muncă. Acest program va continua și în 2018. Cei interesați de primirea unui astfel de ajutor financiar trebuie să îndeplinească mai multe condiții.


 La jumătatea anului trecut a fost lansat programul „Prima chirie”. Prin acest program, șomerii care își găsesc un loc de muncă în altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de cea în care își are domiciliul primesc un ajutor financiar. Prima de relocare este de 75 % din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor de chirie și utilități, în limita sumei de 900 de lei lunar, pe o perioadă de cel mult 36 de luni. Din iunie și până la sfârșitul anului 2017, zeci de șomeri olteni au solicitat acest ajutor financiar. Cei mai mulți au ales să lucreze în Timișoara, București, Olănești, Alexandria sau Craiova.
În 2018 va continua acest program. Pentru a beneficia de „Prima chirie”, șomerii înregistrați la AJOFM Olt trebuie să îndeplinească simultan mai multe condiții.
Pentru acordarea primei de relocare, persoanele care se califică trebuie să-și depună dosarul la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, în termen de 60 de zile după ce își găsesc un loc de muncă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
DECLARATIA ZILEI
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018