Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Șomerii olteni au solicitat „Prima chirie”
08.01.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 384

Anul trecut, 21 de șomeri olteni s-au înscris pentru a obține subvenții de la stat prin programul „Prima chirie”, imediat ce au obținut un loc de muncă. Acest program va continua și în 2018. Cei interesați de primirea unui astfel de ajutor financiar trebuie să îndeplinească mai multe condiții.


 La jumătatea anului trecut a fost lansat programul „Prima chirie”. Prin acest program, șomerii care își găsesc un loc de muncă în altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de cea în care își are domiciliul primesc un ajutor financiar. Prima de relocare este de 75 % din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor de chirie și utilități, în limita sumei de 900 de lei lunar, pe o perioadă de cel mult 36 de luni. Din iunie și până la sfârșitul anului 2017, zeci de șomeri olteni au solicitat acest ajutor financiar. Cei mai mulți au ales să lucreze în Timișoara, București, Olănești, Alexandria sau Craiova.
În 2018 va continua acest program. Pentru a beneficia de „Prima chirie”, șomerii înregistrați la AJOFM Olt trebuie să îndeplinească simultan mai multe condiții.
Pentru acordarea primei de relocare, persoanele care se califică trebuie să-și depună dosarul la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, în termen de 60 de zile după ce își găsesc un loc de muncă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Roșii Guliver în țara tomatelor

Asociația Tinerilor Fermieri din Olt organizează un concurs prin care dorește să stimuleze producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Cea mai mare tomată produsă într-o seră de pe teritoriul județului nostru va fi premiată cu suma de 500 de euro și o putină cu telemea de Sibiu. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a „Zilei Recoltei” de la Slatina.
17 Iul 2018

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018