Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Aerul din Slatina, verificat de Garda de Mediu
14.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2001

Garda de Mediu a monitorizat, timp de trei zile, calitatea aerului din cartierul „Eugen Ionescu”, din Slatina, la sesizarea unui cetățean din zonă. În urma centralizării datelor, s-au constatat creșteri de valori pentru anumite substanțe din atmosferă, în timpul nopții, însă acestea sunt cu mult sub limita maximă admisă de lege. Chiar și așa, comisarii de mediu au bătut la poarta tuturor societăților industriale din zonă.


Se simte un miros greu în atmosferă, mai ales seara târziu și în tipul nopții, a reclamat un cetățean cu ceva timp în urmă, la Garda de Mediu. Pornind de la această sesizare, reprezentanții instituției au demarat o campanie de monitorizare a calității aerului. Mai întâi au analizat valorile înregistrate de stația industrială de pe Dealul Grădiște.
Pentru a elimina orice suspiciune legată de distanța mare între stația de monitorizarea aerului de pe Grădiște și cartierul Eugen Ionescu, comisarii de mediu au solicitat laboratorul mobil al Agenției pentru Protecția Mediului. Specialiștii au prelevat din nou probe, pentru determinarea valorii dioxidului de azot și dioxidului de sulf în atmosferă.
Chiar dacă nu se poate vorbi despre un aer poluat în Slatina, comisarii de mediu au vrut să vadă, totuși, de unde provine creșterea valorilor celor două substanțe, seara și în timpul nopții. Au bătut la ușa tuturor societăților din zona industrială limitrofă cartierului „Eugen Ionescu”.
Valoarea amenzilor aplicate pentru problemele de calitate a aerului constatate au fost de 15.000 lei.

 


Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017