Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt | Un an de la primul caz de COVID
04.03.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 344

La un an de pandemie de coronavirus, județul Olt numără 11.588 de cazuri confirmate și 267 de decese. Dacă anul trecut, pe timpul acesta personalul medical se pregătea să trateze primii pacienți infectați cu virusul Sars-Cov-2, în prezent se duce o luptă grea pentru supraviețuire. Ajung la spital bolnavi cu forme din ce în ce mai grave de Covid și zilnic sunt numărate decesele și noile cazuri confirmate.


 5 martie 2020. România număra deja primele cazuri de coronavirus. În județul Olt este parcă liniștea dinaintea furtunii. Apare primul caz de suspiciune de COVID-19. Un bărbat din Caracal, întors recent din Italia, este testat pentru infecția cu virusul Sars-Cov-2. O zi mai târziu, pe 6 martie, rezultatul este pozitiv.
Personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență Slatina respiră încă ușurat, întrucât pacientul rămâne internat la Craiova. Cadrele se pregătesc totuși de ce e mai rău. Spitalul le asigură echipamente de protecție, iar medicii presimt parcă valul de îmbolnăviri.
Și este abia începutul, ușor-ușor apar cazuri de coronavirus și la Spitalul din Slatina. Se creează circuite și pavilioane separte pentru confirmați, suspecți și cazurile grave de coronavirus. Începe infectarea și în rândul personalului medical, apar focare pe secții, Direcția de Sănătate Publică numără zilnic îmbolnăvirile și decesele.
Acum, la un an de la pandemie, după o scurtă perioadă de respiro pentru cadrele medicale, când lucrurile păreau să revină la normal și Spitalul Slatina număra între 10 și 20 de pacienți internați cu Covid pe zi, se anunță parcă un nou val.
Pe 4 ianuarie 2021, începe vaccinarea anti-Covid în județul Olt. La început, cadrele medicale au fost imunizate, iar acum sunt vaccinate și celelalte persoane care doresc să se protejeze de virusul Sars-Cov-2. Chiar și așa, infernul parcă abia acum începe. La spital ajung pacienți cu forme de Covid din ce în ce mai grave, pentru că se prezintă târziu la medic.
În tot acest haos, fără să știm când vom scăpa de pandemie, iar virusul va rămâne doar o amintire, medicilor le mai rămâne doar speranța. Că până la urmă vom accepta cu toții să ne vaccinăm, pentru că doar așa vom putea pune capăt acestei pandemii de coronavirus. În județul Olt, până în acest moment s-au vaccinat 25.835 de persoane.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024