Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Copil depistat cu COVID -19 la Spitalul Slatina
30.03.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1631

Un copil de un an și două luni a fost diagnosticat cu coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Micuțul și părinții săi au ajuns în Slatina pe data de 24 martie și, potrivit autorităților, au fost izolați imediat la domiciliu, fără a mai intra în contact cu vreo altă persoană. După confirmarea diagnosticului, copilul a fost transferat, seara trecută, de la Spitalul din Slatina la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.


Un copil de 1 an și două luni din Slatina a fost diagnosticat cu coronavirus. El a venit în oraș, în urmă cu aproape o săptămână, din Marea Britanie, împreună cu familia sa, toți fiind izolați la domiciliu. Ulterior, minorul a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina, fiind suspect de coronavirus. I-au fost recoltate probe, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Copilul a fost transferat seara trecută la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.
Autoritățile spun că minorul și familia sa nu au intrat în contact cu nicio altă persoană, de la întoarcerea în Slatina, toții fiind izolați la domiciliu sub pază.
„… copilul în vârstă de 1 an si 2 luni s-a aflat alături de familia acestuia sub supravegherea forțelor de ordine publică, asigurându-se un control permanent la locația în care acestei familii i se instituise măsura izolării la domiciliu, neexistând, sub nici o formă, în urma anchetei, vreo suspiciune că persoanele izolate ar fi părăsit domiciliul. Precizăm că pacientul a prezentat simptomatologie și, conform procedurilor, acesta a fost internat la SJU Slatina, sub supravegherea medicilor care cunoșteau istoricul de călătorie, luându-se toate măsurile necesare în vederea asigurării unei gestionări corecte a situației“, a transmis Prefectura Olt.
Autoritățile fac în continuare apel la persoanele aflate în izolare la domiciliu să respecte regulile de prevenție și să stea în casă, mai ales că în perioada următoare se așteaptă ca un nou val de persoane care se întorc din străinătate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE