Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vine vaccinul împotriva cancerului
14.01.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 871

Vine vaccinul împotriva cancerului de col uterin. Direcția de Sănătate Publică Olt va primi 350 de doze, pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, dar și pentru cele peste această vârstă, care au solicitat vaccinul în anii 2017 și 2018. Imunizarea va începe de luna aceasta și potrivit cadrelor medicale, previne apariția cancerului de col uterin.


Tot mai multe decese sunt înregistrate în fiecare an din cauza cancerului de col uterin. După ce, în 2008-2009, prima campanie de vaccinare a minorelor împotriva acestei boli a eșuat, Ministerul Sănătății a reluat acțiunea. Luna aceasta va fi distribuit vaccin pentru prevenirea îmbolnăvirii de cancer, însă este vorba doar despre dozele solicitate, prin medicul de familie, de către mamele minorelor care doresc să fie vaccinate.
Vaccinul împotriva cancerului de col uterin este gratuit și se administrează în două doze, pentru fetițele sub 14 ani. În cazul celor peste această vârstă sunt recomandate trei doze.
Părinții care doresc să își vaccineze gratuit fiicele se pot adresa medicului de familie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020