Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tot mai mulți olteni cu cancer
16.12.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 626

Este îngrijorător! Medicii de la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina depistează aproape zilnic cazuri de cancer, în urma examinării probelor histopatologice pe care le lucrează. Cele mai frecvente sunt cele de col uterin și colon. Mai grav este că mulți pacienți ajung la spital când boala este deja în stadiu avansat.


Peste 800 de examene histopatologice sunt lucrate în fiecare lună la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. Recent, medicii de aici au primit dotări de ultimă generație. Este vorba despre o stație de colorare și o alta de includere parafină, ambele extrem de importante pentru stabilirea unui diagnostic cât mai precis. Din păcate, bolile depistate aici sunt dintre cele mai grave. Mulții pacienți află că au cancer, unii fiind chiar în metastaze.
Șeful Serviciului de Anatomie Patologică, medicul Mădălin Ionilă, lucrează la Spitalul din Slatina de 20 de ani. Când și-a început activitatea, diagnosticul de cancer era pus foarte rar. Acum, însă, aproape zilnic, un pacient află că suferă de această boală cumplită.
O campanie amplă de prevenire ar putea reduce numărul cazurilor de cancer, sunt de părere medicii specialiști de la Anatomie Patologică.
Așadar, o vizită la medic la primele simptome de boală, vă poate salva viața. Nu așteptați nici o zi în plus, pentru că poate fi prea târziu!
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024