Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Premieră chirurgicală la Spitalul Slatina
04.09.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1840

Premieră la Spitalul Județean de Urgență Slatina. O echipă de medici tineri a reușit să reconstruiască mandibula unui pacient cu ajutorul tehnologiei 3D, după ce mai întâi au extirpat o tumoră. Operația a fost una complexă și a durat 11 ore, timp în care a specialiștii au înlăturat partea afectată și au refăcut în totalitate mandibula pacientului. Medicii spun că vor mai urma și alte intervenții chirurgicale prin această tehnologie.


Operație în premieră la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Medicii de la Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, împreună cu cei de la Chirurgie Plastică, ajutați de un IT-ist, au reușit o intervenție complexă, rară, cu ajutorul tehnologiei 3D. Pentru prima dată, specialiștii slătineni au extirpat o tumoră și au reconstruit mandibula unui pacient, folosind această nouă tehnică, în baza imaginilor obținute la computerul tomograf. Pacientului i-a fost eliminată, practic, toată partea din mandibulă, afectată grav de tumoră, iar apoi a fost făcută reconstrucția.
Iată cât de complexă a fost intervenția la care cei trei medici, împreună cu alți cinci specialiști din cadrul Spitalului Slatina, au lucrat 11 ore.
Pacientul operat este din județul Vâlcea și a fost trimis la Slatina pentru investigații de specialitate. Aici a și fost diagnosticat de medicul Mădălin Săndulescu.
Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, este mândru de echipa de medici care a reușit această premieră medicală.
Pacientul operat și-a revenit complet și urmează să revină la Spitalul din Slatina, pentru control.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019