Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prima tromboliză, o viață salvată la Slatina
29.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1121

Neurologii slătineni au efectuat zilele acestea prima tromboliză, la Spitalul Județean. Un pacient în vârstă de 71 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral, a fost recuperat total, cu ajutorul substanței salvatoare, administrate în premieră la Slatina. Bărbatul se simte bine, merge și vorbește, iar mâine va pleca acasă.


O echipă de medici bine pregătiți, echipamente moderne și o substanță care topește cheagurile de sânge din zona creierului au salvat un bărbat de 71 de ani, din Scornicești, care a suferit un accident vascular cerebral. Este prima tromboliză efectuată la Spitalul Slatina, după ce senatorul Renică Diaconescu, șeful Secției Neurologie, a reușit să introducă și spitalele județene în programul național de tromboliză. Medicii spun că intervenția salvatoare a fost posibilă pentru că pacientul a ajuns la spital foarte repede, iar membrii familiei, care îl însoțeau, au dat toate datele de care aveau nevoie.
Pacientului i-au fost recoltate probe de sânge și i s-a făcut urgent o tomografie. După analiza acestor date, medicii au decis să trebuie să efectueze tromboliza, aceasta fiind singura șansă ca bărbatul să se recupereze rapid.
Astăzi, Ion Smarandache, pacientul care a beneficiat de prima tromboliză la Spitalul Slatina , le mulțumește cu lacrimi în ochi medicilor curajoși.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE