Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se verifică radiografiile ascunse
13.03.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 680

A început verificarea celor 140 de radiografii găsite în vestiarele a trei medici ortopezi de la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Comisia întrunită în cadrul spitalului, care anchetează cazul, vrea să vadă dacă acestea aparțin pacienților medicilor respectivi, întrucât se pare că o parte dintre ele sunt ale altor pacienți. În paralel are loc și o anchetă a Poliției.


Continuă ancheta la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în cazul celor 140 de radiografii găsite în vestiarele a trei medici de la Secția Ortopedie. Zilnic sunt verificate în jur de 20 de filme, pentru a se stabili căror pacienți aparțin acestea. Procedura de verificare nu este una foarte simplă, spun reprezentanții unității medicale.

Se pare că o parte din radiografii nu aparțineau pacienților celor trei medici, ci altor bolnavi. Comisia de Disciplină întrunită la nivelul spitalului urmează să stabilească ce căutau filmele radiologice în vestiarele medicilor.
Niciunul din cei trei nu a putut da o explicație clară referitor la păstrarea radiografiilor din vestiare. Unul dintre ei a spus că le-ar fi prezentat ca lucrări științifice, apoi că nu are unde să le țină, în timp ce colegul său a susținut că nu crede că a greșit cu ceva. Conducerea spitalului explică faptul că radiografiile nu se păstrează în niciun caz în vestiare.
Scandalul de la Spitalul Slatina a început după ce Inspectoratul de Poliție Județean Olt a solicitat radiografia unui pacient, rănit într-un accident de circulație. Pentru că filmul radiologic nu a mai fost găsit, conducerea spitalului a dispus control pe secția respectivă. 140 de radiografii au fost descoperite în vestiarele a trei medici de la Secția Ortopedie: Ștefan Radu Jidovin, Ion Grămăticu și Katta Mohammed. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei medici riscă desfacerea contractului de muncă. În paralel cu ancheta demarată de spital, și Poliția a deschis un dosar în acest caz.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE